Prajitura cu frisca si capsuni

de ela in Prajituri, 23 Mai 2011 | 6478 vizualizari

 

la multi ani! sotului meu,pe care il mai cheama si Constantin....la multi ani,tuturor Constantinilor si Elenelor....cu intarziere:))

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:
  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare
PENTRU CREMA:
  • 375(400)gr iaurt natural,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1plic intaritor de frisca,
  • 4 linguri zahar pudra,
  • esenta de vanilie dupa gust,
  • 4 linguri gem de capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri de zahar),
PENTRU DECOR:
  • 500 gr capsuni,
  • 1plic gelatina(+2linguri zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si capsuni:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina.

Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam sa se raceasca in tava.

Pregatim gelatina,dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu intaritorul de frisca,adaugam iaurtul,zaharul pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam bine.Adaugam si gelatina,racita bine si mai mixam putin.

Ungem blatul cu gemul de capsuni si deasupra punem crema si nivelam bine.Asezam capsunile taiate dupa preferinta,apoi turnam gelatina preparata cu putin inainte(sa fie inca calduta).

Lasam la rece cateva ore inainte sa taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca