ei bine aceasta prajitura o facea mama mea cand eram mica..este simpla si delicioasa(doar e din caietul cu retete al mamei)...
Se macina miezul de nuca si biscuitii,apoi se pune zaharul la caramelizat.
Cand s-a topit se pune margarina si se amesteca bine pana se topeste,apoi se adauga biscuitii si nuca macinate.
Dupa ce se amesteca ingredienele se da deoparte si se adauga oul si se freaca repede,apoi se pune esenta de rom.
Pe un taler de lemn se pune o foaie de napolitana si se unge cu crema,se acopera cu alta foaie,apoi se pune crema si tot asa pana se termina cu o foaie de napolitana.
Cand este gata se acopera prajitura cu o foaie de hartie de copt si se pune deasupra alt taler si o greutate ca sa se lipeasca foile,apoi se lasa la racit peste noapte.
Cand s-a racit se poate servi simpla sau se poate face o glazura de ciocolata.
1
daca foile sunt mai mari decat o foaie format A4 mariti cantitatea de crema