Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 18 Dec 2013 | 31073 vizualizari

 

Această prăjitură este foarte populară în zona noastră. Am întâlnit-o în multe case, în multe combinații, dar peste tot la fel de gustoasă. Se prepară rapid, nu conține aditivi alimentari iar varianta ce am să v-o prezint azi, este una de post. Așa că, haideți să-i dăm bătaie! În curând începe postul! :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi, avem nevoie de:
  • 15 linguri cu bulion de casă
  • 15 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu griș ( acesta nu va permite foilor să devină casante )
  • 5 linguri cu zahăr
  • două lingurițe cu bicarbonat
  • două lingurițe cu pudră de scorțișoară ( opțional )
  • făină cât cuprinde
  • Pentru budincă, avem nevoie de:
  • 400 ml lapte de soia
  • 100 ml zeamă de lămâie sau portocală + coaja
  • 3 linguri amidon
  • 4-5 linguri cu griș
  • două linguri cu zahăr
  • dulceață ( eu am folosit dulceață de nectarine cu ghimbir și dulceață de pepene galben )
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș:

   Ingredientele lichide se amestecă bine cu zahărul. Se adaugă bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie, apoi făina cernută și scorțișoară. Frământăm bine până ce vom obține un aluat compact.

   Împărțim aluatul obținut în 4 părți egale, din care vom coace 4 foi pe dosul tăvii. Acestea se coc repede, cam 7 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. la Fiecare foaie coaptă se acoperă cu folie din aluminiu.

                                                   ***

   Într-un castron se amestecă amidonul cu două linguri de lapte și zahăr. Restul laptelui se pune la fiert. Când acesta se înfierbântă, se toarnă amidonul și se amestecă bine. Abia când începe să se îngroașe adăugăm zeama de lămâie, coaja și grișul, amestecând continuu.

   Prima foaie se unge cu dulceață. Între foile 2 și 3 se întinde uniform budinca de griș, iar peste foaia cu nr. 3 se întinde un alt strat de dulceață. Este indicat să facem prăjitura spre seară și să o începem următoarea zi, după ce se va odihni. :) Deasupra se pudrează zahăr.

   Poftă bună! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi cu bulion și budincă de griș" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

laura_n 1

22.12.2013, 12:46

excelenta!

Rita Ilies 1

22.12.2013, 14:00

Mulțumesc!

d_madisor 1

19.03.2014, 16:05

ce fel de bicarbonat: de sodiu sau de amoniu? (praf de copt la plic?)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post