Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel

de LUK in Prajituri, 20 Ian 2013 | 35835 vizualizari

 

As putea zice ca asta e prajitura copilariei mele pentru ca nu era sfarsit de saptamana fara ca mama sa nu o prepare..

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 4 oua intregi
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 linguri cu lapte
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet amoniu pentru prajituri

Pentru crema

  • 4 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri de amidon(sau faina)
  • 150 gr unt

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • o lingura margarina
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel:

  Foi:Mixam ouale si zaharul.Adaugam uleiul si amoniacul dizolvat in lapte.Adaugam faina si omogenizam.Impartim compozitia in 3.Intindem pe rand cate o foaie pe dosul tavii unse cu ulei.Coacem la 150 de grade pana se rumenesc usor(cca 15 minute).Le punem usor pe fiecere separat pe cate o foaie de copt sau blat(daca le suprapuneti asteptati s ase raceasca si  apoi cu grija suprapuneti le,sunt casante)

Crema:Amestecam amidonul cu 50 ml lapte apoi il amestecam cu restul de lapte.Caramelizam zaharul .Cand s-a topit tot turnam cu grija laptele si amestecam.Cand s-a ingrosat luam deoparte.Cand crema a ajuns la temperatura camerei spre rece adaugam untul si mixam.

Glazura:Topim la foc mic ciocolata cu laptele si margarina.

Ungem cu aceasta crema 2 foi.Pe cea de a treia foaie punem glazura fierbinte.Prajitura trebuie sa stea cel putin 5 ore inainte de a fi taiata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu amoniac si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.01.2013, 20:10

LUK 1

21.01.2013, 20:26

multumesc!chiar e buna,data viitoare as pune mai mult caramel

CetinaMonica 1

18.06.2017, 19:03

Nu am inteles, ai folosit ouale intregi sau doar galbenusurile...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt