Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca este inspirata de la Miha! Este usoara, fara crema, mananci si uiti sa te opresti. Multumesc Mihule! >:D<
Ingrediente Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca
Preparare Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca
Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o tura sa se amestece toate ingredientele. Faina alba se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat in crema de unt.
O tava se tapeteaza cu fartie de copt, se pune blatul pentru prajitura si se niveleaza. Aluatul are consistenta de crema groasa, deci sa nu va speriati, trebuie doar sa-l nivelati pe toata suprafata tavii. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Albusurile se bat spuma cu zaharul, la urma se adauga nuca macinata. Dupa expirarea timpului, se pune dulceata de prune, se intinde uniform pe toata suprafata, deasupra spuma de ou cu nuca. Nivelam si mai dam prajitura la cuptor (reducem la 160 grade) pentru 15 minute.
Lasam sa se raceasca si portionam.
Pofta buna!
Alta prajitura buna cu nuca gasesti si aici - prajitura cu nuca Sumegi, sau Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone
Noi indragim si aceasta reteta de Cornulete cu Nuca din copilarie.
1
Puteti sa presarati zahar pudra deasupra, mie mi-a placut asa simpla cum a iesit.
2
Dimensiunea tavii: 23x33 cm