Prajitura cu dovleac - reteta 1000

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 6523 vizualizari

 

1000 retete pe bucataras.ro, alaturi de voi dragii mei prieteni bucatarasi minunati....multe...putine...nu stiu...:))))....am ales sa sarbatoresc cu voi, firesc, :)))))) si v-am adus o prajitura fina, delicioasa, de toamna.... care sper sa va placa :x

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 260 g faina
  • 200 g unt
  • vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri pline zahar pudra
  • 2 linguri ulei (vegetal)

Umplutura:

  • 2 kg dovleac
  • 50 g unt
  • 250 g zahar
  • vanilie
  • scortisoara

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac - reteta 1000:

Se taie untul rece felii si se cerne faina peste el intr-un vas  adanc, se adauga galbenusurile, uleiul, vanilia, zaharul pudra si se framanta aluatul pana devine elastic (6 sau 7 minute), se infaineaza usor si se pune o ora la rece.

Dovleacul se curata si  se razuie pe razatoarea mare, apoi se inmoaie usor intr-o tigaie mare in unt, impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara, amestecand din cand in cand, eu am acoperit vasul cu un capac, apoi se raceste compozitia.

Aluatul se rupe in doua bucati.

Se unge o tava cu unt (cca 25/35) si se rade pe razatoarea prima bucata de aluat.

Punem deasupra usor cu o paleta  compozitia de dovleac si deasupra razuim cea de-a doua bucata de coca, avand grija sa fie cat de cat uniforma suprafata.

Coacem prajitura la 180 de grade pana se rumeneste frumos, undeva in jur de 45 sau 50 de minute (in functie de cuptor), apoi o racim si o pudram cu zahar pudra vanilat si scortisoara.

Deliciu de toamna garantat!

TIPS-URI

1

Prajitura se taie foarte bine cand este rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac - reteta 1000" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Dya Daniela Andrei 1

10.11.2015, 08:53

Felicitari Fluturas Mov si scump!!!

RuxyRux 1

10.11.2015, 19:05

Dya,,, ma rasfeti mereu...multumesc scumpo...te imbratisez cu mareee drag!

RuxyRux 1

10.11.2015, 19:05

Dantes....multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac