Am facut-o dupa cum am crezut eu ca o sa iasa cel mai bine si mai gustoasa. Am folosit mult dovleac (fiindca este din belsug) Rezultat un deliciu de prajitura.
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute.
Intre timp punem dovleacul intr-o cratita cu zaharul si scortisoara si il calim putin. La final adaugam si grisul (pentru surplusul de lichid), mai lasam 3 minute si amestecam continuu sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Luam la o parte si lasam sa se raceasca putin.
Intre timp scoatem aluatul, il impartim in doua si intindem o foaie. O punem in tava deja pregatita cu hartie de copt, punem dovleacul, il nivelam frumos, iar din aluatul ramas rupem cu mana bucatele mici si le asezam peste dovleac. Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 40- 45 minute. Cand este frumos rumenita o scoatem, lasam sa se raceasca bine, pudram cu zahar farin si o portionam cum dorim.
Un deliciu de prajitura. Sa va fie de folos si ajutor.
1
Nu pot sa spun decat ca este tare tare buna
2
Trebuie lasata sa se raceasca bine ca altfel nu o putem taia frumos