Reteta am gasit-o pe Petitchef , numai ca eu am modificato putin , se poate face si sub forma de tort .
Se dau prin sita ... faina , cacaoa , zaharul , praful de copt si bicarbonatul , se pun toate intr-un castron apoi le amestecam bine cu o lingura.
In alt castron punem ingredientele lichide + ouale se amesteca bine si acestea . Turnam compozitia lichida peste cea uscata si mixam bine , compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu unt si faina ( am folosit o tava de 30-22 cm ) va iesi un blat destul de lichid .
Preincalzim cupturul la 175 grade , apoi dam tava la cuptor 25-30 min ( pana trece testul cu scobitoarea ) .
Intre timp pregatim CREMA MARO.
Se pun 300 ml frisca la foc mic si adaugam ciocolata amaruie 300 g ( frisca trebuie sa se incalzeasca nu sa fiarba ), amestecam usor pana se topeste toata ciocolata , lasam sa se raceasca la temperatura camerei .
Adaudam cele doua linguri de cacao si apoi mixam pana devine pufoasa si se deschide la culoare . Intindem crema pe blat si il dam la rece . CREMA ALBA , vom proceda la fel ca si la crema maro . Ornam cu cacao sau ciocolata rasa .