Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula.
Se pune compozitia intr-o tava (tava de la aragaz) si se da la cuptor pentru circa 12-15 minute. Dupa ce s-a copt le lasa la racit.
Crema de patiserie de bate cu zaharul, la sfarsit adaugam zmeura scursa bine. Oprim 5 linguri de crema pt motzuri.
Blatul se taie in jumatate. Se insiropeaza foile cu apa, amestecata cu zaharul si esenta de rom. Se pune crema pe primul blat. Se pune al doilea blat si se insiropeaza. Se da la rece minim o ora.
Ciocolata se topeste la bain marin cu 2 linguri de lapte.
Se taie prajitura in cuburi. Pe fiecare cub se pune ciocolata topita si cate un motz de crema.
Sa aveti pofta!