Prajitura cu crema de zmeura

de AnyCostescu in Prajituri, 19 Noi 2013 | 25820 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 1 pahar zahar
  • jumatate de pahar lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • pt crema:
  • 1 litru crema de patiserie
  • 300 g zmeura congelata
  • 3 linguri zahar
  • pt sirop:
  • 1 ceasca apa
  • 1 lngura zahar
  • 1 esenta de rom
  • pt ornat:
  • ciocolata neagra
  • crema de zmeura
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zmeura:

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava (tava de la aragaz) si se da la cuptor pentru circa 12-15 minute. Dupa ce s-a copt le lasa la racit.

Crema de patiserie de bate cu zaharul, la sfarsit adaugam zmeura scursa bine. Oprim 5 linguri de crema pt motzuri.

Blatul se taie in jumatate. Se insiropeaza foile cu apa, amestecata cu zaharul si esenta de rom. Se pune crema pe primul blat. Se pune al doilea blat si se insiropeaza. Se da la rece minim o ora.

Ciocolata se topeste la bain marin cu 2 linguri de lapte.

Se taie prajitura in cuburi. Pe fiecare cub se pune ciocolata topita si cate un motz de crema.

Sa aveti pofta!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Noapte venetiana"