Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 19 Iun 2015 | 3966 vizualizari

 

Este o prajitura foarte aromata si racoroasa cu doua foi de pandispan subtiri, dar pufoase si moi, bine insiropate in mijlocul carora troneaza, din abundenta, crema de vanilie.Deasupra este jeleul de capsuni. O minunata combinatie cu un gust si o savoare aparte.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 6ling zahar,
  • 6ling faina,
  • 3ling apa,
  • 3ling ulei,
  • un praf sare.
  • Crema;
  • 500ml smantana pentru frisca,
  • 500ml lapte,
  • 4ling zahar,
  • 1 budinca vanilie
  • Jeleu:
  • 200gr capsuni,
  • 4 ling zahar,
  • 2 plicuri gelatina
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni:

 Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca,sa se poata taia.Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu praful de sare.se adauga treptat uleiul si apa.Se mixeaza bine apoi se da deoparte.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se topeste complet.Compozitia de galbenusuri se adauga peste albusurile spuma.Se amesteca incet cu o spatula pana se omogenizeaza.La urma se incorporeaza faina,la fel,mestecand usor,de jos in sus.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la  cuptorul dinainte incins.Se tine pana trece testul scobitorii.Blatul copt se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.

                   Intre timp,se face crema de vanilie.Budinca se fierbe cu laptele si zaharul conform instructiunilor de pe plic.Se lasa sa se raceasca.Smantana pentru frisca se bate si cand e aproape gata ,se adauga budinca racita.

                    Pentru jeleu ,capsunii se zdrobesc cu blenderul.Piureul rezultat se strecoara si se pune la fiert cu zaharul.Gelatina se lasa la hidratat in apa 10min.Cand zaharul s-a topit,se ia siropul de pe foc.Se opresc cateva linguri pentru a insiropa blatul.Cand s-a racorit,se adauga gelatina inmuiata si incalzita foarte putin.Se omogenizeaza totul.

                   Blatul se taie in doua foi,pe orizontala.Una din foi se aseaza pe o tava si se insiropeaza cu siropul oprit.Se pune jumatate din crema,se acopera cu felii de capsuni apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de crema.Se acopera cu a doua foaie apoi se insiropeaza.Deasupra se toarna jeleul cald.Prajitura se da la frigider pentru cateva ore,de preferat pana a doua zi.

                   Cu un cutit bine ascutit , cu lama uda ,se portioneaza prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide