Prajitura cu crema de rom

de lira in Prajituri, 11 Iul 2010 | 13568 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru foi:

  • 400 g faina
  • 100 g zahar
  • 150 g unt/ margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru crema:

 

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri de dulceata
  • 2-3 linguri cacao
  • rom

Ingrediente pentru glazura:

  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de rom:

Faina amestecata cu praful de copt se pune intr-un bol impreuna cu zaharul, untul si cele 3 galbenusuuri si se amesteca pana obtinem un aluat.

Aluatul rezultat se imparte in 3 si se formeaza 3 foi care se coc pe dosul unei tavi. Aluatul este destul de sfaramicios, motiv pentru care ar fi bine sa faceti foaia direct pe dosul tavii, daca o faceti pe planseta si o transferati riscati sa se rupa. Foile se coc in cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute.

Intre timp preparam crema: amestecam untul cu zaharul pudra, dulceata (eu am pus de prune), cacao si rom pana cand obtinem o consistenta cremoasa.

Dupa ce s-au copt foile, una dintre ele, cea care e mai "urata" :P sau care o sa se rupa, o zdrobiti si o adaugati la compozitia de crema. Cele 3 albusuri ramase se bat pe bain marie cu zaharul pana se leaga. Atentie, este bine sa bateti in continuu pentru ca daca nu o faceti albusurile pot avea acel aspect ca se taie si nu mai este acea consistenta pufoasa. Punem intr-o tava, o foaie coapta, crema si cealalta foaie, dupa care adaugam albusurile batute si dam la cuptor vreo 10 minute pana se rumenesc putin. Eu am taiat prajitura dupa ce am scos-o din cuptor pentru ca daca se raceste albusurile se intaresc si nu mai puteti taia bucati frumoase. Poate nu arata exact ca o prajitura scoasa din cutie sau ca cele de la cofetarie, dar gustul este foarte bun si merita incercata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

11.07.2010, 23:40

si eu va indemn sa incercati , am facut-o de zeci de ori ; am reteta de la o ardeleanca si pot spune ca e o reusita !

Laly 1

12.07.2010, 00:05

Pai daca o lauda toata lumea pot primi si eu o portie?

lira 1

12.07.2010, 09:15

Dragele mele, eu reteta o am din caietul lui mami , numele original e Kotty Testo, de unde? nu stiu! Dar e buna rau de tot, am schimbat numele sa fie doar ceva mai sugestiv. E fooooarte buna, desi poate la aspect nu da foarte bine si nu arata ca o praji de cofetarie

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat razuit, reteta usoara si delicioasa