Prajitura cu crema de portocala

de Rocsi in Prajituri, 8 Noi 2014 | 13087 vizualizari

 

Au inceput sa apara citricele alea bune, zemoase, aromate si tare imi place sa le folosesc la deserturi. Am profitat de faptul ca este ultimul week-end cand se mananca de frupt si am pregatit o super prajitura, pufoasa cremoasa si delicioasaaaaa...Trebuie sa o incercati si voi ca sa vedeti ca am dreptate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 10 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

  • 550 ml lapte
  • 1 portocala mare
  • 5 linguri amidon
  • 150 gr unt de 80% grasime
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 canita cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocala:

Foile:
Separam 3 oua.
Mixam galbenusurile spuma cu 3 linguri de zahar, adaugam 3 linguri de lapte, apoi 5 linguri de faina si o lingurita praf de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia de mai sus cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute.
O scoatem si o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.

Crema:Dam coaja de portocala pe razatoarea mica si stoarcem sucul intr-un bol.
In sucul obtinut punem amidonul, zaharul si le amestecam bine.
Intr-un vas cu fundul mai gros turnam laptele, il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa.
Tragem crema de pe foc, o acoperim cu o folie si o lasam la racit.
Untul il mixam spuma cu zaharul pudra, incorporam crema fiarta rece, iar la final coaja rasa de portocala.

Asezam prima foaie in tava in care am copt foile, punem circa 3/4 din crema si o nivelam.
Venim cu al doilea blat si restul de crema.
Frisca rece o mixam spuma, iar alunele le macinam.
Punem frisca deasupra, o nivelam, apoi cu un pieptan de bucatarie formam niste valuri. Presaram alunele macinate si dam prajitura la rece.

Pofta buna si week-end frumos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Rocsi 1

10.11.2014, 22:15

Multumesc mult Anca

geoline 1

11.12.2014, 20:52

yamyyy ce bine arata...o adevarata bucatareasa

Rocsi 1

12.12.2014, 10:28

Multumesc mult Geoline

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)