Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 10168 vizualizari

 

M-am cam saturat de ciocolatzoshenii :)) Mereu cand fac ceva dulce TREBUIE sa existe un miiic ingredient ciocolatzos. Ei bine, prajitura asta a fost mireasma de primavara pentru mine, alba, pufoasa, usoara si aromaaata. Hac! :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 30 ml ulei
  • 145 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 180 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lgt esenta de portocale
  • Crema:
  • 250 gr branza de vaci
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 ml lichior de oua
  • Sirop:
  • sucul de la o portocala
  • 50 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • 4-5 lg suc de portocala
  • cubulete de portocala decojita
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale:

Blat:

Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi punem galbenusurile, apoi uleiul si esenta de portocale. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt se adauga in ploaie. Turnam compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si lasam la 180C pana trece testul scobitorii. Taiem blatul in doua nivele.

Crema

Mixam bine branza de vaci cu zaharul si lichiorul de oua. Separat batem frisca, apoi combinam cele doua compozitii.

Sirop:

Fierbem apa cu zaharul pe foc 2 minute, apoi turnam sucul de portocala si lasam sa mai fiarba 1 minut. Insiropam blatul de jos, punem crema, acoperim cu al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta.

Decor:

Frisca batuta se amesteca bine cu sucul de portocala. Intindem peste prajitura si decoram cu portocala.

TIPS-URI

1

Nu e nevoie de intaritor pentru frisca nici in crema nici in frisca pentru decor deoarece crema are branza de vaci (acrisoara) si decorul are suc de portocala: acidul intareste frisca; daca mai punem si branza de vaci se vor branzi si vor fi foarte greu de intins (si vor arata urat la taiat)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

18.04.2012, 21:24

Sim0na 1

18.04.2012, 21:29

Frumoasa si gustoasa!

Anamaria7 1

20.04.2012, 11:14

mersi! Ruxii, si eu ma tot rog sa simt si eu soarele pe pielea mea dar nu se arata nimic inca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale