Prajitura cu crema de ciocolata si visine

de _Alina_ in Prajituri, 27 Feb 2013 | 10582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 190 g smantana obisnuita nefermentata
  • 90 g ciocolata amaruie (75% cacao)
  • 4 lg miere poliflora
  • 2 lg cu varf cacao
  • 100-150 g visine din compot/sirop
  • 1 plic de gelatina granule
  • 100 ml apa
  • +
  • 4-5 linguri crema mascarpone
  • Sirop:
  • 2 lg cu varf sirop de visine amestecat cu 100 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si visine:

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri. 

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta amestecata cu cacaoa in compozitie.

7. Turnam compozitia intr-o tava cu dimensiunile 31x31 cm, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

8. Scoatem din cuptor si lasam blatul la racit inainte de a-l taia in jumatate.  

Crema:

1. Punem pe foc un vas nonaderent in care am pus smantana pentru frisca si smantana normala amestecate. Cand da in clocot, oprim focul si adaugam ciocolata razuita sau rupta in bucati mici, lasam 2 minute asa, apoi invartim in compozitie. Lasam compozitia la racit, apoi o punem in frigider minim 2 ore (la mine a stat pana a 2-a zi).

2. Dupa ce s-a racit, inglobam cacaoa, mierea si visinele in crema.

3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa pentru 10 min. Mutam vasul apoi pe baie de aburi si invartim continuu pana cand se dizolva granulele.

4. Incorporam gelatina in crema amestecand bine.     

Asamblare:

1. Punem pe un platou foaia de jos a prajiturii si o insiropam.

2. Crema de mascarpone o punem intr-un posh si spritam pe marginea blatului. 3. Asezam crema de ciocolata cu visine si ultima felie de blat, pe care o insiropam si o bagam la frigider minim 2 h, dar va recomand sa o lasati macar o zi (cu cat sta mai mult cu atat va fi mai buna) :P

Nota!    Eu am facut stelutele pe blat din pasta decorativa, ca aici, pentru ca initial am zis ca fac rulada, dar m-am razgandit. :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada de cacao cu ciocolata