O combinatie de ciocolata si fructe de padure delicioasa!
Pt. blat:
Pt. crema de ciocolata:
Pt. sirop:
Pt. ornat:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand, apoi zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Se toarna in fir subtire peste albusuri, se amesteca usor apoi se pune faina in trei reprize si se omogenizeaza cu miscaru usoare, prin rasturnare, de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 minute (sa treaca testul scobitorii).
Siropul: Intr-un ibric se pune la fiert apa cu zaharul, se lasa apoi sa se raceasca si se adauga esenta de rom.
Crema: Intre timp se prepara crema. Se pune intr-o craticioara frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele si se incalzeste, amestecand continuu pana se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca, amestecand cu telul din cand in cand. Frisca se bate bine apoi se incorporeaza cate putin in crema de ciocolata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pastreaza 2-3 linguri din crema pentru ornat. In restul cremei se adauga fructele dezghetate si scurse. Se amesteca.
Blatul se taie in doua pe lungime. Se aseaza un blat pe un platou, se insiropeaza bine apoi se pune crema de ciocolata cu fructe. Se niveleaza bine si se aseaza cel de-al doilea blat, insiropat.
Se mixeaza frisca. Se unge deasupra cu un strat subtire de frisca. Cu restul se fac moatze dupa imaginatie, la fel si cu crema de ciocolata. Se presara deasupra fructe, dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Daca preferati mai dulce, se poate folosi ciocolata cu lapte pentru crema.
2
Ornarea depinde de imaginatia fiecaruia.