Este o reteta destul de simplu de executat si extrem de delicioasa.
Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam compozitia, dupa care treptat, adaugam si restul de lapte.
Turnam compozitia intr-o cratita si o punem pe aragaz la foc mic, amestecand continuu. Cand a dat un clocot, dam la o parte si adaugam untul si ciocolata cuvertura pe care in prealabil am topit-o pe baie de aburi.
Stropim biscuitii cu lapte (sau la alegere suc natural sau altfel de sirop) si ii asezam pe un platou peste care punem un strat de crema, repetam procedura pana cand epuizam biscuitii si crema, avand grija ca ultimul strat, cel de sus, sa fie de crema.
Se da prajitura la rece pret de cateva ore, pentru a avea timp sa se inchege crema si sa se inmoaie biscuitii. Se orneaza si portioneaza prajitura dupa gust.
1
Pentru stropitul biscuitilor, putem folosi lapte, in acest caz, avem grija sa mai pastram pret de 50-100 ml lapte inainte sau dupa fierbere.
2
Pentru stropitul biscuitilor, putem inlocui laptele cu un suc natural de fructe sau cu un sirop (facut din zahar, apa, esenta de rom sau alte ingrediente).
3
Aceasta prajitura se poate transforma rapid intr-un tort, daca va hotarati sa adaugati o alta crema cu care sa il imbracati, eventual folosind chiar fulgi de ciocolata sau/si frisca.