Este o prajitura pe care mi-o facea mama mea cand eram mica.
Pentru pandispan:
Pentru crema de biscuiti:
Pentru ornat:
Se pune cuptorul la incalzit la 180 de grade.
Blatul de pandispan se prepara asa: albusurile se separa de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate in continuare pana se topeste zaharul si devine ca o bezea.
Galbenusurile se freaca cu uleiul si coaja de lamaie, apoi se adauga peste albusuri si se amesteca bine.
Apoi se adauga faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt mestecand cu o lingura de lemn incet pana se incorporeaza toata faina.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de pandispan si se baga la cuptor cam 30 de minute pana se rumeneste frumos pe deasupra (se face testul cu scobitoarea).
Crema de biscuiti se pregateste asa:
se pune apa la fiert cu zaharul, cand a dat in clocote se adauga cacaoa. Se da jos de pe foc si se adauga untul, dupa ce se topeste untul se adauga biscuitii pisati si se mesteca bine (trebuie sa nu iasa foarte tare).
Dupa ce se raceste se adauga esenta de rom.
Dupa ce se raceste si blatul se scoate dupa folia de copt si se pune inapoi in tava, dupa care se pune crema si se intinde cu o paleta, apoi se orneaza cu nuca de cocos.
Se baga la frigider putin, apoi se taie cubulete sau romburi dupa preferinta.
Pofta buna!!!