Este ceva intre tort si prajitura, este prajitura care ii place cel mai mult baiatului si a invatat sa si-o faca singur.
Se separa ouale.
Albusurile cu un praf de sare se bat tare.
Se adauga zaharul tos si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine un amestec tare si lucios.
Se adauga galbenusurile si omogenizeaza bine.
Se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos.
Compozitia se toarna intr-o tava (30x24 cm) unsa bine cu unt.
Se niveleaza se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Se face proba cu scobitoarea si cand este gata se scoate din cuptor, se scoate din forma si se pune la racit.
Siropul se fierbe si dupa ce da in clocot se ia de pe foc si se pun zaharul vanilat si esentza de rom. Se lasa la racit.
Crema de ciocolata se face cum scrie pe plic reducand cantitatea de lapte.
Frisca se bate tare.
Se taie blatul in 2 si se insiropeaza.
Pentru asamblare se pune crema de ciocolata pe primul blat se pune al doilea blat.
Se orneaza cu frisca si fulgi de ciocolata sau cum doreste fiecare.
Pofta Buna!
1
Se poate face cu orice fel de crema.