Prăjitură cu cocos şi ciocolată

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Feb 2012 | 11576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 ouă
  • 100 gr zahăr
  • un vf cuţit sare
  • 3 linguri cu vârf amidon
  • 3 linguri cu vârf făină grâu
  • 2 linguri gris
  • o lingură cacao neagră
  • 2 linguri ulei
  • o lingurită praf de copt
  • Crema
  • un plic budincă vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4-5 linguri zahăr
  • 100 gr unt
  • 100 gr nucă cocos
  • o lingurită esenţă vanilie
  • Glazură ciocolată
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 2-3 linguri lapte
  • o lingură unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cocos şi ciocolată:

Nu mă duc niciodată în bucătarie afirmând că voi face ceva anume.
De cum pun mâna pe mixer , ouă şi castroane orice plăcintă se poate transforma în tort , la fel cum orice ciorbă se pote tranforma in souflee.
Eu ştiu că mă apuc de gătit dar ce anume voi face ştiu doar la urmă.
Aşa si cu prajiturica aceasta. M-a întrebat vâzătoarea ce fac bun şi am rugat-o să nu mă întrebe că nu ştiu.

Am mixat într-un bol ouăle întregi împreună cu zahărul timp de 10 minute.
Se obţine o cremă fină ,lucioasă, în care se adaugă făina cernuta, amidonul, cacaua şi praful de copt si se omogenizează uşor. La final se încorporează uleiul.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 pe 22 cm , se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit , se coace la foc mic 35 minute. Faceţi proba cu scobitoarea şi nu vă ingrijoraţi dacă blatul se lasă puţin, este normal fiind un blat aerat, fraged.

Într-un vas cu  fund dublu punem la fiert laptele rece pe care l-am amestecat cu praful de budincă şi zahărul.
Când dă în clocot adăugăm nuca de cocos şi amestecăm încontinuu pănă obţinem o budincă legată,grosuţă.

Frecăm untul spumă.

Transferăm vasul cu budinca într-un vas cu apă rece şi amestecăm păna la răcire. Cand este doar puţin puţin călduţ adăugăm untul şi frecăm energic.

Desprindem hărtia de copt de pe blatul răcit (cu grijă, desprindem întâi lateralele) şi-l răsturnăm pe un platou sau pe un fund de lemn.
Întindem crema uniform nivelând la suprafaţă.

Topim ciocolata împreună cu laptele şi untul şi intindem glazura uşor călduţă peste prăjitură.
O dăm la rece şi o porţionam cu un cuţit bine ascuţit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cocos şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir