Stiti voi, am facut lapte de cocos si nuca de cocos rezultata dupa ce am stors laptele am pus-o frumos in punguta la congelator. Nu a stat ea prea mult acolo caci mi-a venit o idee de prajitura.
Hmmm a fost un deliciu prajitura mea cu cirese si nuca de cocos si va aduc si voua reteta.
Pregatim o tava de 20x30 pe care o tapetam cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade ca sa se incalzeasca.
Intr-un bol separam albusurile de galbenus .
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si praful de sare. Trebuie sa fie batute bine.
Adaugam galbenusurile, cacao, faina, nuca de cocos si praful de copt si omogenizam.
Turnam compozitia in tava si asezam ciresele daca doriti in ordine daca nu se pot pur si simplu arunca cu mana in tava.
Dam tava la cuptor si coacem incet pana trece testul cu scobitoarea. La mine a durat 25 minute.
Presarati cu zahar cand este rece si serviti.
1
Nuca de cocos rezultata de la lapte este umeda deci necesita putin mai multa faina , dar se pot folosi fulgi de cocos cumparati si atunci trebuie ajustata cantitatea de faina.