1) Cu aceasta prajitura am inaugurat tava , cu stat antiaderent de portelan , care am achizitionat-o ieri de la Kitchen Shop.
2) Sunt fana inraita nuca de cocos.
PT. GLAZURA:
Fulgii de nuca de cocos se amesteca cu laptele si se pun pe foc mic pana este absorbit tot laptele(5 min) apoi se lasa deoparte amestecand din cand in cand pana se raceste.
Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin cremoase apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca de cocos si untul topit(racit) si se amesteca pana la omogenizare,apoi se adauga albusurile batute spuma ,amestecand usor, de jos in sus.
Se imparte aluatul in doua.Prima jumatate se amesteca cu cacaua si se toarna in tava ,unsa cu unt in prealabil,apoi se toarna cealalta jumatate.
Se da la cuptorul preincalzit ,la foc mic,pana trece testul scobitorii(cam 50 min a fost la mine)
Dupa ce s-a racit se toarna deasupra glazura care se face din ciocolata topita la foc mic si amestecata cu laptele condensat.
Se da la rece si apoi se taie felii.
1
Tava 21 x 21 cm.