Prajitura cu ciocolata

de Meea in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 7437 vizualizari

 

    M-am tot gandit cum as putea prezenta aceasta reteta incat sa evidentiez perfect gustul divin al acestei prajituri? Apoi m-am gandit cum sa fac pozele astfel incat sa va conving dintr-o privire ca este absolut delicioasa? Incerc insa sa o descriu ca fiind cea mai buna prajitura pentru toti fanii ciocolatei ! Da, pentru TOTI. Chiar si cei care sunt mai greu de impresionat vor exclama cu siguranta: "DIVIN!" Eu asta am auzit toaaata ziua aceea (spun ziua pentru ca nu a rezistat mai mult haha:)) ). Blatul este pufos iar crema atat de fina de nici nu va puteti imagina! E clar ca nu pot nici prin cuvinte,nici prin poze sa arat ca de divina a fost...Totusi, singurul mod in care puteti gusta una dintre cele mai delicioase prajituri de ciocolata este sa faceti reteta! Promit ca va veti convinge singuri fara ca eu macar sa mai spun un cuvant.

-KSSS



 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 50ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 3 oua
  • 150g zahar pudra
  • 100g ciocolata
  • 200g unt
  • 2 linguri cacao
  • 50ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Dupa cum am mai spus si in retetele anterioare, cuptorul meu are ceva probleme asa ca am copt foile pe rand. Urmeaza sa facem 3foi deci pentru 1 foaie procedam astfel: Mixam 2 albusuri spuma tare. Adaugam apoi 4 linguri din zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare. Punem apoi si cele 2 galbenusuri.

Dupa ce am incorporat galbenusurile punem si uleiul si amestecam.Adaugam apoi si faina,cacaua si praful de copt. Omogenizam bine si punem apoi o lingurita de esenta de vanilie.  Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina apoi dam blatul la coptor pana cand s-a copt. Procedam la fel si cu celalalte 2 blaturi.

Pregatim acum una dintre cele mai bune creme de ciocolata! Asadar, pe baie de aburi punem ouale si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul s-a topit si amestecul s-a ingrosat.

Mixam amestecul de oua la viteza maxima pana cand compozitia s-a racit (dureaza aprox. 10 minute). Separat, topim ciocolata impreuna cu frisca lichida. Adaugam ciocolata topita peste crema de oua si amestecam bine.   Separat, mixam untul moale (la temperatura camerei) cu cacaua. Adaugam apoi crema de ciocolata, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare adaugare.

Nu-i asa ca arata perfect?

Impartim crema in 3 si asamblam astfel: in tava punem primul blat,apoi o treime din crema, urmatorul blat, crema , al3lea blat si apoi restul de crema. Eu am pus deasupra un mix de cacaua pentru lapte si capucino.
Dam prajitura la frigider cateva ore apoi mancam repede din ea, pana mai apucam!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/06/prajitura-cu-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ora 12, reteta delicioasa pentru un desert cu amintiri din copilarie