Am vazut, mi-a placut si am executat. Am respectat cantitatile cu mici modificari la materia prima, sunt produse care nu le-am avut, asa ca am inlocuit cu ce am avut. La crema iarasi nu am respectat tehnica, fiindca seamana bine cu griliajul meu de la foile de napolitane am facut-o asa, am simplificat un picut. Prajitura este super buna, o recomand cu mare drag. Multumesc Merisor.
P.S Merisor a folosit o tava mai mica si a facut patru foi, eu avand numai tavi mari 40/45cm. Am facut numai trei foi.
Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru si adaugam treptat faina framantand pana (ne ramane mana curata, adica nu se mai lipeste aluatul de mana).
Formam o bila, acoperim cu o folie si lasam la rece 30 minute. Apoi impartim aluatul in trei parti egale, intindem si punem pe dosul tavii unse (daca foaia este mai mare decat tava, cu un cutit taiem marginile sa ramana dreapta), apoi introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute. Repetam operatia pana terminam foile.
Crema: Mixam ouale cu 250 gr zahar si zaharul vaniliat,apoi adaugam laptele si cele trei linguri de faina, punem pe aburi si lasam sa fiarba pana devine ca o budinca. Adaugam nuca macinata, margarina taiata cuburi, lasam sa se incorporeze bine, apoi adaugam cele 250 gr zahar caramelizat. Amestecam bine, lasam putin sa se raceasca si incepem sa umplem foile (foaie, crema, foaie)
Glazura: Intr-o craticioara punem ciocolata rupta bucatele, adaugam laptele si Rama si lasam sa se topeasca bine, apoi intindem peste ultima foaie cu miscari repezi (sa nu se intareasca ciocolata). Ornam cu bombonele colorate pentru decor. Lasam sa se inmoaie pana a doua zi, apoi portionam dupa preferinta.
Sa va fie de folos si reteta mea!
1
Este o prajitura super buna
2
Se taie a doua zi mult mai bine (fiindca se inmoaie)