O bunatate de prajitura,numa buna pentru vreme calda.
Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi pe rand cu cele 5 galbenusuri si praful de copt stins cu putin otet.
Se toarna in ploaie, pe rand, faina si se amesteca foarte, foarte usor cu o lingura mai mare, de sus in jos, prin rasturnare.Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ,din loc in loc se introduc capsuni mai mici si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.
Intre timp pregatim crema:Intr-un vas se toarna 400 ml lapte rece si se adauga continutul plicului.Mixam bine si d-am la rece pana cand este gata blatul.
Cand blatul este gata,il lasam sa se raceasca si punem crema peste el.Deasupra ornam dupa bunul plac cu capsuni taiate felii sau intregi.Turnam deasupra gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic si da-m prajitura la rece.Pofta buna.
1
cand blatul este copt nu il scoatem imediat, inchidem cuptorul si il mai lasam 5 minute ca sa nu se lase blatul.
2
crema o putem face cantitate dubla si de care dorim.
3
blatul este pentru o tava cu dimensiuni de 28/36 cm.