Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt

de luminita20_2006 in Prajituri, 27 Iul 2010 | 31574 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 5linguri ulei
  • 125 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • 300 gr capsunni Decor
  • capsuni
  • 2 plicuri gelatina pentru tort rosie
  • 4linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt:

Blat:Se separa galbenusurile de albus si se bat spuma, apoi se aduaga zaharul in ploaie si galbenusurile unul cate unul. Dupa aceea se pune alternand cate o lingura de ulei si faina. Se pune toata compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor incins 25-30 min. Se lasa blatul sa se raceasca apoi se taie in doua .

Crema: Pui gelatina la inmuiat. Capsunile se taie felii, frisca se bate spuma.Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarne peste frisca, iaurt , zahar pudra si capsuni. Se da la rece 5 min. Se aseaza crema intre cele doua blaturi.

Decor: Se pun capsunile taiate peste blat apoi se toarna gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.Se da la rece 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni, frisca si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene