Prajitura cu caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iul 2016 | 5766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua cu 2 galbenusuri ( 10 oua mici)
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • jumatati de caise
  • samburi de caise
  • zahar brun
  • Pentru pudrat
  • zahar farin vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le incorporam in albusuri.Adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari lente de jos in sus.Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10 min, timp in care spalam caisele le stergem si apoi le taiem in doua, spargem samburii si ii curatam de coaja.Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise, in fiecare jumatate punem putin zahar brun si cate-o jumatate de sambure de caisa. Dam din nou tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor sa se raceasca bine, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

pe 17.11 la 16:35

Clătite de post - Rețeta simplă pentru un desert delicios

pe 17.11 la 09:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300