Prajitura cu caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iul 2016 | 5999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua cu 2 galbenusuri ( 10 oua mici)
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • jumatati de caise
  • samburi de caise
  • zahar brun
  • Pentru pudrat
  • zahar farin vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le incorporam in albusuri.Adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari lente de jos in sus.Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10 min, timp in care spalam caisele le stergem si apoi le taiem in doua, spargem samburii si ii curatam de coaja.Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise, in fiecare jumatate punem putin zahar brun si cate-o jumatate de sambure de caisa. Dam din nou tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor sa se raceasca bine, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu caise