Aceasta reteta o am decupata din revista Totul pentru tine din anul 1999 luna a-2- nu imi amintesc daca am facut-o dar umblind prin caiet s-a rascolit si prin decupajele pe care le am si nu sint putine mi s-a parut a fi buna.Doar ca nefiind trecuta dimensiunea tavii am folosit-o, pe a mea de 45 / 40 de fapt am 4 tavi de aceiasi marime , si a iesit un picut mai joasa dar buna rau.In reteta sunt doua feluri de fructe, caise si visine, eu am pus numai visine ca asta am avut.
Faina se freaca intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou.
Se framinta un aluat apoi se introduce in frigider pentru 30 min.
Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema de brinza.
Se mixeaza 80 gr unt cu 200 gr. zahar apoi treptat adaugam cele trei oua,mai mixam putin apoi adaugam brinza,razatura de lamie si praful de budinca.
Se mixeaza bine.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie de marimea tavii ,intepam foaia cu o furculita din loc in loc apoi punem brinza, o intindem uniform cu o paleta apoi punem fructele.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute.
Scoatem lasam sa se raceasca bine apoi o portionam cum dorim.Cind servim pudram cu zahar farin.
1
In reteta nu scrie dar am constat ca trebuie coapta foaia un 10 minute inainte de a pune brinza( fiindca are multa umiditate brinza si ramine foaia mai cleioasa)
2
Prajitura este super buna , dar ca si concluzie tava putin mai mica si foaia pusa pentru 10 minute la copt
3
Visinile desimburite, fiind indesate in borcan mai multe, esunt suficiente din 1/2 de borcan