Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza cu zaharul pana devin spuma consistenta, cu aspect de bezea. Peste ele, se adauga galbenusurile, apoi treptat uleiul, faina, praful de copt si esenta de portocale
Se amesteca cu o lingura pana la omogenizare, si compozitia rezultata se pune in tava de copt, tapetata cu hartie, si se da la cuptorul preincalzit, la 160 de grade C, timp de circa 20 de minute. Cand e gata, se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema de branza
Intr-un bol, se mixeaza branza dulce cu untul, zaharul pudra si esenta pana se obtine o crema fina. Crema obtinuta se lasa la frigider minim 30 de minute.
Jeleul
Intr-o cratita, se pune sucul de portocale rosii, in care se adauga 100 g zahar si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
Separat, praful de budinca se dizolva in 4 linguri de suc si apoi se pune peste sucul din cratita, omogenizand in continuu. Se lasa pe foc cateva minute (3-4 minute) pana devine consistent jeleul. Se opreste focul si se lasa la racit putin, acoperind cratita cu un capac, pentru a nu se forma pelicula la suprafat jeleului.
Asamblare si decor
Blatul se insiropeaza cu putin suc, peste el se pune crema de branza in strat generos, iar apoi jeleul, iar peste jeleu, se asaza bucatele mici de kiwi.
Se lasa la firigder minim 3 ore, dar cel mai bine e sa asteptati pana a doua zi ca sa o taiati. Se taie astfel incat pe fiecare feliuta sa fie cate o bucatica de kiwi.