Prajitura cu branza de vaci si stafide

de elisza13 in Prajituri, 7 Iun 2012 | 37848 vizualizari

 

Acest blat este unul foarte fraget si foarte simplu de facut ,poate fi folorit si la prajitura cu mere,e exceptional .Aceasta reteta e a mamei mele pe care eu o fac aproape saptamanal,e favorita familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 700-800 gr faina de grau ,
  • 2 oua,
  • 10 linguri de lapte ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom si de vanilie ,
  • un varf de cutit de sare,
  • praf de copt
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci proaspata,
  • 2-3 oua,
  • 200 gr zahar,
  • zahar vanilat ,
  • esente de rom si vanilie,
  • stafide ,
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Intr-un castron se pun cele 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, zaharul vanilat, sarea si esentele de rom si de vanilie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca pana devine omogena toata compozitia. Se adauga faina, cat cuprinde pentru a se putea framanta  un aluat ce poate fi intins pe planseta. Se lasa sa dospeasca putin.

Se amesteca branza cu zaharul, ouale, esenta de rom si vanilie, stafidele si sare. Amestecam pana se omogenizeaza.

Se imparte aluatul obtinut in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune in tava una dintre foi se adauga branza si se pune si cea de-a doua foaie. Se inteapa ultima foaie cu o furculita sa nu prinda aer intre foaie si branza . Se baga la cuptor pentru 40-45 minute, in functie de de cuptor (gaz sau electric)   

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:06

buna prajitura imi place bine ai venit

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 23:38

Bine ai venit!Imi place prajitura ta!

Lau 1

08.06.2012, 08:34

bun venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu pere,caramel şi brânză