Prajitura cu branza de vaci si stafide

de elisza13 in Prajituri, 7 Iun 2012 | 37348 vizualizari

 

Acest blat este unul foarte fraget si foarte simplu de facut ,poate fi folorit si la prajitura cu mere,e exceptional .Aceasta reteta e a mamei mele pe care eu o fac aproape saptamanal,e favorita familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 700-800 gr faina de grau ,
  • 2 oua,
  • 10 linguri de lapte ,
  • 10 linguri de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom si de vanilie ,
  • un varf de cutit de sare,
  • praf de copt
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci proaspata,
  • 2-3 oua,
  • 200 gr zahar,
  • zahar vanilat ,
  • esente de rom si vanilie,
  • stafide ,
  • sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si stafide:

Intr-un castron se pun cele 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, zaharul vanilat, sarea si esentele de rom si de vanilie, praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca pana devine omogena toata compozitia. Se adauga faina, cat cuprinde pentru a se putea framanta  un aluat ce poate fi intins pe planseta. Se lasa sa dospeasca putin.

Se amesteca branza cu zaharul, ouale, esenta de rom si vanilie, stafidele si sare. Amestecam pana se omogenizeaza.

Se imparte aluatul obtinut in 2 parti egale si se intind 2 foi. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune in tava una dintre foi se adauga branza si se pune si cea de-a doua foaie. Se inteapa ultima foaie cu o furculita sa nu prinda aer intre foaie si branza . Se baga la cuptor pentru 40-45 minute, in functie de de cuptor (gaz sau electric)   

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

07.06.2012, 23:06

buna prajitura imi place bine ai venit

Angelina_Elena 1

07.06.2012, 23:38

Bine ai venit!Imi place prajitura ta!

Lau 1

08.06.2012, 08:34

bun venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci