Prajitura cu branza de vaci si mascarpone

de Cris2711 in Prajituri, 21 Sep 2013 | 22545 vizualizari

 

Klaus mai ca nu m-a lasat sa fac poze=))),a zis:intai bucatarasii,de fiecare data=))))si-a primit felia si acum e Happy=))).Imi place reteta ca este fara faina:D,am luat-o de pe net.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. branza de vaci
  • 250 gr.mascarpone
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 gr.gris
  • 1/2 lamaie coaja si sucul de lamaie
  • 1 lingura Bacardi
  • praf de sare
  • Optional :stafide inmuiate in Rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci si mascarpone:

1.Se separa albusurile de galbenusuri.

2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat.

3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de sare,iar cand sunt mixate bine,se adauga 20 gr. zahar.

4.In compozitia de galbenusuri se adauga branza de vaci,mascarponele si se mai mixeaza inca 1 minut.

5.Se adauga si coaja de lamaie si sucul de lamaie,gris si o lingura de Bacardi .

Daca nu aveti, se pun stafide in doua linguri de rom si se amesteca apoi in compozitie.

6.Albusurile se incorporeaza cu grija in crema de branza.

7.Intr-o forma unsa cu unt se toarna compozitia,se intinde pe toata suprafata formei.

8.Se da la cuptorul incins la 170° pentru ca. 50 de minute.

9.Cand este aurie deasupra ,se intredeschide cuptorul si se mai lasa asa inca 10 minute.

10.Se scoate de la cuptor ,se lasa sa se raceasca .

11.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.

Se serveste rece dar si calda! 

 

TIPS-URI

1

Stafide inmuiate in rom ,se adauga in compozitie.

2

Este foarte suculenta .

3

Bacardi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

Xandrinne 1

15.06.2014, 11:18

Cris2711 1

15.06.2014, 13:31

Krysty ,Xandrinne

mena29 1

19.05.2015, 21:24

Vaaai ce una e prajitura asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone fara coacere