Prajitura cu branza

de ala_oancea in Prajituri, 10 Mai 2009 | 6205 vizualizari

 

Prajitura delicioasa cu branza dulce.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 230 gr faina 
  • 25 gr cacao 
  • 1 lingurita bicarbonat 
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 gr unt 
  • esenta de vanilie
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza 
  • zahar praf dupa gust 
  • 1 ou 
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri gris
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se amesteca faina cu bicarbonatul si cacaoa, se adauga zaharul, apoi ouale si untul. Se framanta bine, se impacheteaza in folie de plastic si se lasa o ora la frigider.


Intre timp se amesteca bine branza cu zaharul, se adauga oul, coaja si zeama de lamaie, iar apoi grisul.

Se intind 3/4 din aluat in tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se aseaza umplutura, iar peste umplutura bucatele din restul de aluat. Se coace 45 de minute la 180C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ala_oancea 1

23.09.2009, 15:17

Buna Ella Sigur ca poti sa o faci in tava dreptungiulara. In cel mai rau caz, daca e tava mai mare, o sa iasa mai subtirica.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de iaurt si visine