E prima oara cand fac prajitura,de fapt nici nu stiu cum sa o numesc.Aveam cate ceva ramas dupa masa de pasti (niste branza care nu prea ne-a placut,smantana cam veche pt a fi mancata asa...)si ca sa nu arunc zic sa fac ceva cu ele si asta a iesit.Foarte buna,aromata,gust puternic de branza.
Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg faina si amestecam la fel de jos in sus dupa fiecare lg de faina adaugata. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins prealabil pt aprox. 50 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Scoatem, o pudram cu zahar vanilat si portionam, apoi o scoatem pe un platou.
1
Eu am folosit o branza asemanatoare cu cea topita, era destul de lipicioasa mai ales cand am ras-o ,astfel cand am adaugat-o in compozitie si am batut-o bine s-a dizolvat complet.