O prajiturica simpla si buna care merge de minune alaturi de cafea sau ca desert la pranz.
Blat
Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.
Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.
Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.
Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.
Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.
Crema.
Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.
Freaca untul spuma.
Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.
Taie blatul rece in doua, pe orizontala.
Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.
Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .
Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.