Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Oct 2012 | 19514 vizualizari

 

O prajiturica simpla si buna care merge de minune alaturi de cafea sau ca desert la pranz.

 

INGREDIENTE

Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • o cana faina
  • 2 lg ulei
  • 2 lg apa
  • un plic praf copt
  • 100 gr nuca macinata
  • sare
Crema
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 ml cafea preparata concentrata
  • 2 linguri cacao neagra
  • un praf de sare
  • 250 gr unt
Nuca prajita si tocata pentru pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea:

Blat

Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.

Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.

Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.

Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.

Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.

Crema.

Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.

Freaca untul spuma.

Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.

Taie blatul rece in doua, pe orizontala.

Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.

Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .

Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coffee cheesecake