Răsfoind un numar mai vechi al revistei ,,Carticica practică - Reţete festive,,.....am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte si a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, crema fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.
Blat:
Bezea:
Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace timp de 20 de minute la foc mic.
Pentru bezea se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare si zahărul. Se încorporează cu grijă cacaoa cernută şi nuca măcinată.
După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava cu blatul din cuptor şi se întinde deasupra bezeaua. Se mai coace 25 de minute la foc mic, dintre care ultimele 10 minute cu uşa cuptorului întredeschisă.
Se lasă până a doua zi în tava neacoperită după care se poate porţiona. Astfel stratul de deasupra se va întari si va fi crocant şi delicios.
Poftă bună!