O prajitura ce a facut furori acum cativa ani pe forumurile si blogurile culinare! De o bunatate rara, atentie, creeaza dependenta!
pentru blat:
pentru crema:
pentru glazura:
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam plicurile de crema si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).
Dam la cuptor pentru circa 15-20 minute.
Cat se raceste blatul preparam crema. Punem frisca lichida, laptele si plicurile de crema intr-un vas si mixam pana obtinem o crema tare.
Intindem crema peste blatul rece si nivelam cu o spatula.
Dam la frigider si pregatim glazura.Punem pe foc apa si zaharul.Cand s-a topit zaharul adaugam untul, ciocolata si coniacul. Amestecam pana la omogenizare.
Lasam glazura sa se racoreasca si o intindem in strat uniform peste crema. Dam la rece, de preferat peste noapte.
Cu un cutit bine ascutit taiem cubulete. De fiecare data inainte sa taiem trecem cutitul prin jet de apa fierbinte. Eu am taiat prajitura imediat dupa ce am facut-o asa ca sectiunea lasa de dorit.
1
Daca seviti si copiilor pastrati deoparte cateva linguri de glazura fara coniac.