Eeee a venit vremea sa mai pregatesc si eu cateceva dulce pentru ai mei ;;)
Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma.Galabenusurile se mixeaza cu zahar,zahar vanilat si ulei pana devin spuma ,se incorporeaza faina ,dupa care se adauga albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule de silicon sr incorporeaza de jos in sus ,la final se adauga alunele macinate.Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava dreptunghiulara ,tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor 180° ,penru aproximativ 15 minute.
Intre timp se topeste ciocolata alba ,se trec piscoturile prin ea si se dau prin nuca de cocos,se lasa la rece pana la momentul folosirii.
Se pregateste si crema de ciocolata ,pe baie de aburi se pun 3 linguri cu frisca lichida si un cub d eunt,ciocolata si se lasa la topit.Dupa care se lasa la racit.Separat se mixeaza frisca si cu crema de alune ,treptat se incorporeaza ciocolata topita si racita,se amesteca bine pana se obtine o crema pufoasa.
Blatul obtinut se taie in doua parti ,se aseaza prima parte ,se aseaza crema se intinde bine ,se aseaza piscoturile in ordine astfel formand o foaie ,deasupra se pune putina frisca ,se aseaza cealalta parte de blat . Se da la rece cateva minute ,dupa care se pune glazura de ciocolata ,se lasa din nou la rece si se decoreaza cu frisca ,se lasa la rece in frigider.
Pofta buna!!!
1
Puteti pregati doua blaturi mai mici daca nu aveti o tava mai mare.