Prajitura combinata :)

de papabundetot in Prajituri, 16 Iun 2013 | 3358 vizualizari

 

Pot spune ca aceasta prajitura mi-a pus imaginatia la incercare, am experimentat dar a meritat pentru ca la final a iesit un produs deosebit,si nu spun asta ca sa ma laud,dar chiar a fost deosebit de gustoasa. Reteta initiala era cu o baza de spuma de ou cu cocos si iubi al meu cand a auzit a strambat putin din nasuc ceea ce m-a facut sa ma gandesc ca nu e prea incantat,asa ca am incercat sa fac eu un blat in care sa incorporez nuca de cocos si de asemenea tot in reteta initiala se vorbea si de o crema OLE de la Dr Qetker fara fierbere care iarasi nu ne-a incantat,asa ca m-am gandit eu ca din reteta initiala sa pastrez doar glazura de ciocolata si restul sa vin eu cu ceva bun in loc de aceea am si numit-o prajitura combinata pentru ca sunt mai multe retete intr-una singura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat am folosit:
  • 4 oua,
  • 1 cana ulei,
  • 1 cana lapte,
  • 3 zahar vanilat,
  • 2 praf de copt,
  • 2 cani faina,
  • un praf de sare
  • 2 cani zahar,
  • nuca de cocos
  • Crema:
  • 1 cutie crema Philadelphia
  • 200 gr unt
  • 500 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 3-4 linguri lapte,
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura combinata :):

Blat:

Albusurile le-am batut spuma tare,apoi am adaugat galbenusurile,laptele,uleiul,zaharul,zaharul vanilat,putina esenta de visine,faina impreuna cu praful de copt,sarea si am mixat bine,la sfarsit de tot am adaugat un pumn de nuca de cocos maruntita, apoi am pus aluatul astfel obtinut la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt FINO  .

Cand blatul a fost gata l-am dus pe balcon la racit.Intre timp ma gandeam la o crema pentru a inlocui acea Creme Ole de care spuneam,si mi-a venit ideea sa fac o crema din branza Philadelphia,unt si frisca.

Crema:

Am batut bine untul si crema Philadelphia,separat am batut frisca si apoi am unit cele 2 compozitii si a iesit o crema pufoasa pe care am folosit-o ca sa umplu blatul racit pe care l-am taiat in 2.

Glazura:Am pus toate ingredientele pentru glazura intr-un castron si le-am topit la bain marie pana cand toate s-au omogenizat frumos si au devenit ca o crema,asa fierbinte am pus glazura aceasta pe prajitura si am ornat cu ce mi-a mai ramas din crema de la umplututa blatului.

A iesit fff buna si a fost laudata,….deci o sa o mai fac 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata :)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

papabundetot 1

16.06.2013, 13:12

Multumesc Anett!

iry-gabriela 1

16.06.2013, 14:36

Rocsi 1

16.06.2013, 20:32

Ma servesc cu o bucatica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in dungi