O prajitura delicioasa si aromata care merge de minune pe masa de sarbatoare :)
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si 100 g zahar. Separat mixam galbenusurile cu ouale intregi cu uleiul si restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam albusurile peste crema de ou, faina amestecata cu praful de copt cernute si nucile macinate. Impartim compozitia in 2. In prima punem colorant rosu iar in a 2-a colorant galben.
Din fiecare compozitie coacem cate 2 foi intr-o tava 35/25 cm tapetata cu hartie de copt timp de 10-15 min fiecare(testul scobitorii)
Pentru crema de nuci punem intr-un bol nucile, zaharul si laptele oparit. Lasam sa se raceasca complet si adaugam amestecul treptat peste untul mixat spuma cu zaharul vanilat. Oprim 1/3 din crema si o amestecam cu nutella si esenta de rom.
Asamblare:
Foaie roz/ciocolata neagra topita cu frisca/foaie galbena/crema de nuci/blat roz/crema de nuci si ciocolata/blat galben/glazura-bombonele