Aceasta reteta am vazut-o la televizor , m-a impresionat atat de mult cum arata prajitura incat am tinut minte toata reteta si am facut si eu reteta intr-adevar o prajitura minunata , cu un gust divin de bun . Incercati reteta sigur o sa va placa.
Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .
Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata o sfaramitam , adaugam zaharul , scortisoara si apa de trandafiri si amestecam bine , adaugam smantana dulce si amestecam pentru a incorpora bine ingredientele , acoperim bolul cu folie si dam la rece pentru 20-30 minunte.
Cand foile de foietaj sant coapte si racite le sfaramitam intr-un bol .
Ungem o tava cu unt si formam un strat din foile sfaramitate adaugam crema care a stat la rece si peste crema un strat din foile sfaramitate .
Peste stratul de foi presuram un praf de scortisoara , asezam nucile si mierea de albine .
Dam la cuptor pentru 15 - 30 minunte la foc mediu, daca nu incercam cu scobitoarea. Pofta buna !!!
1
Puteti folosi si foi de placinta , la foile de placinta merge cam 3 sferturi din pachet .
2
La aceasta prajitura normal trebuie folosita o branza cipriota , dar eu am inlocuit-o cu urda dulce.