Prajitura CABANA

de adasev12 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 12892 vizualizari

 

desi mi-a iesit complet ratata...m-am gandit sa postez totusi ce am putut salva din ea...si doamne, cat de buna este aceasta praji si cat de bine ii iese mamei!!! e reteta de la ea...e prima data cand o fac, nici nu ma asteptam sa-mi iasa ca ei, dar nici chiar asa....ooofffff.....in fine...poate data viitoare....

 

INGREDIENTE

  pt foi:

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 6 lg lapte
  • 2 lg miere poliflora, ca e inchisa la culoare
  • o lg-ita bicarbonat stins cu lamaie
  • 1/4 margarina
  • faina cat cuprinde

crema:

  • o budinca de caramel
  • 350 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g zahar praf

glazura la rece:

  • 150 g zahar praf,
  • 2 lg ulei
  • 3 lg cacao
  • 3 lg apa f fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura CABANA:

toate ingedientele de la foi, mai putin faina se pun impreuna intr-o cratita apoi se pune cratita in alta cu apa fierbinte si se amesteca  pana se topesc toate f bine...

se lasa pana incepe sa fiarba, apoi se continua cam 5 minute fierberea amestecand mereu.

 compozitia se va invartosa...ca o ciulama si isi va schimba culoarea...va deveni ca un caramel....

se ia apoi de pe foc, se lasa cam 2-3 minute sa se stampere si se adauga faina cat sa se lege compozitia , dar sa nu fie prea vartoasa...

trebuie sa fie mai moale...s-ar putea aici sa fi gresit eu...ca acest aluat e lipicios si oricata faina ai pune tot lipicios ramane si se lucreaza  greu...:D

din aceasta compozitie se coc trei foi pe dosul tavii tapetata cu ulei si faina, si inca 9 bastonase....mie mi-au iesit foarte  subtiri foile si s-au cam rupt la lucru, de aceea abia am putut salva o portie...si trebuiau trei....

foile se coc cam 10 min fiecare...apoi se iau repede de pe dosul tavii fiindca se inatresc ff frepede.

crema: se face budinca cu lapte si se da la racit. untul se freaca spuma cu zaharul si cand e racita bine budinca se amesteca cu mixerul la viteza mare, sa nu se taie crema.( se poate folosi si margarina rama sau unirea...care nu are sare)

asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale pe lungime.

se ia o bucata , se unge cu crema apoi se asaza 2 bastonase...se mai pune un strat de crema , se mai asaza un bastonas si iar crema, dar sa iasa in triunghi...se iau apoi celelalte doua foi si se asaza pe lateral , se preseaza sa se prinda bine de crema...in final trebuie sa aiba forma triunghiulara.

se face glazura: se amesteca bine toate ingredientele si se toarna imediat peste prajitura.

se pune prajitura intr-o folie sau o punga si se da la rece pana a doua zi.

foile ar trebui sa se inmoaie foarte frumos, si sa se taie super...din pacate ale mele nu au vrut....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura CABANA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat