Prajitura Brath

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 17847 vizualizari

 

Hristos a inviat! A venit si a si trecut marea sarbatore. Am decis ca tot nu se poate sa nu fac o prajitura cofeinizata :P Am ales varianta Laurei Sava careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 140 gr zahar
  • 140 gr nuca macinata prajita
  • 2 lg faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 250 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 7 lg ness
  • 150 gr nuca tocata, prajita
  • Glazura:
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • 3 lg unt
  • 4-5 lg apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Brath:

Blat:

Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C.

Crema:

Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Punem galbenusurile, pe rand. Turnam cate o lingura de ness si mixam pe viteza mare pana se omogenizeaza. La final punem nuca tocata.

Glazura:

Apa si untul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zaharul si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblare:

Crema se intinde uniform peste blat, iar glazura racita se toarna peste crema.

TIPS-URI

1

INCREDIBIL, sincer, nu credeam ca crema va iesi :P ma asteptam ca cele 7 linguri de cafea sa o taie in contact cu untul, dar nu s-a intamplat asa! A iesit foarte fina si aromata :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ELENI 1

27.04.2012, 10:57

Anamaria din pacate nustiu reteta de la crantz insa eu am venit la"furat" reteta ta.Asa multumesc mult pt ce ai facut si acum fug in bucatarie sa vad ce am si ce imi lipseste pt aceasta prajitura.mA PUN PE TREABA...VORBIM

deyutzky 1

16.12.2012, 22:59

cryss0809 1

08.07.2014, 20:33

Ou crud in crema???? Periculos!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers - 2