Multumesc Pushaa pentru reteta. A avut mare succes si chiar se aseamana la gust cu batonul Bounty.
Blatul:
Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se toarna aluatul in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 25 minute.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Se lasa la racit.
Crema:
Se pune laptele la fiert cu zaharul, zaharul vanilinat si grisul, pana se ingroasa. Cand incepe sa se ingroase, se adauga nuca de cocos, apoi untul si se amesteca bine. Se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand continuu sa nu se lipeasca.
Glazura:
Cicolata se topeste pe baie de aburi. Ca sa fie mai fluida, adaugam peste ciocolata o lingura de ulei.
Asamblare:
Se insiropeaza blatul. Peste blat se pune crema putin calduta, iar deasupra glazura din ciocolata. Se lasa la rece pentru 2 ore.
Pofta buna!