Prajitura Boema

de Sim0na in Prajituri, 26 Apr 2013 | 39854 vizualizari

 

Surse:
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-32095.html;
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-37217.html;
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-33793.html

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema
  • 1 ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari cu ness
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • Ornat:
  • 400 ml frisca
  • fulgi de ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Am adaugat apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu faina si am cernut-o, apoi am incorporat-o in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Am pus amestecul intr-o tava (30x20) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 40 minute sau pana trece testul scobitorii.

Intr-o cratita am pus oul, zaharul, ness-ul si untul, si le-am pus pe foc, pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu forma crusta.

Intr-un ibric am caramelizat cele 3 linguri de zahar, pe care l-am stins cu apa rece, lasand pe foc pana zaharul s-a topit si s-a format siropul de caramel. L-am lasat sa se raceasca.

Blatul racit il insiropam cu siropul de zahar ars, apoi punem crema de ness, iar la final frisca batura si fulgii de ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu vanilie si frisca