Prajitura bicolora la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7L

de Merisor in Slow Cooker, 21 Mar 2015 | 6394 vizualizari

 

Aceasta este prima recenzie a aparatului slow cooker Crock-Pot Digital 4,7L. Am ales sa fac ceva dulce din curiozitate, sa vad cat de bine coace. Chiar mi-a placut cum a iesit aceasta prajitura, in special mi-a placut textura.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 9 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri nuca macinata
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • Pentru decor:
  • 30 gr ciocolata alba, rasa
  • 30 gr ciocolata amaruie, rasa
  • miez de nuca taiat grosier
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura bicolora la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7L:

Separam albusurile de galbenusuri si presaram putina sare peste fiecare.

Rasnim zaharul sa-l transformam in pudra.

Macinam nuca, dar nu foarte fin.

Mixam albusurile pana devin spumoase, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare.

Scoatem mixerul si introducem un tel.

Adaugam galbenusurile si amestecam usor cu telul, de jos in sus, pana le incorporam pe toate in bezea.

Cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul si le adaugam trepata in compozitie, amestecand usor sa nu se lase bezeaua.

Apoi impartim compozitia in doua parti aproximativ egale.

Intr-o parte vom adauga nuca de cocos, iar in cealalta parte, nuca si cacaua.

Tapetam vasul de ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot cu hartie de copt si cu o lingura incepem sa punem compozitiile in el.

Punem cate trei linguri de compozitie cu cacao, apoi peste aceasta, 3 linguri de compozitie cu nuca de cocos si tot asa pana la epuizarea celor doua compozitii.

Asezam vasul in aparat, il acoperim cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de current si setam programul LOW pentru 2 ore si 30 de minute.

Nu l-am lasat chiar pana la finalizarea timpului, am oprit aparatul dupa 2 ore si 10 minute, dar timpul se seteaza din 30 in 30 de minute.

Dupa ce am oprit aparatul, am scos vasul ceramic din aparat si am mai lasat prajitura 10 minute in vas sa se raceasca usor, apoi am transferat-o pe un platou si am ornat-o cu ciocolata rasa si miez de nuca.

Mi-a placut tare mult textura prajiturii, a iesit compacta si foarte pufoasa.

Imi place la acest aparat ca are capac din sticla si putem urmari preparatul indeaproape.

 

TIPS-URI

1

Capacul vasului nu trebuie ridicat, decat in ultimele 15 minute de preparare, pentru a nu risca sa se lase prajitura.

2

Bicarbonatul adaugat la prajitura i-a conferit acesteia o textura mai densa si in acelasi timp destul de afanata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora la slow cooker Crock-Pot Digital 4,7L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de hribi la slow cooker Crock-Pot 6 L Saute