Prajitura berlineza

de Sidy in Prajituri, 12 Mai 2013 | 16972 vizualizari

 

Dupa cum bine stiti deja, noua nu ne plac prajiturile cu crema. Cand am vazut prajitura aceasta facuta de prietena mea Camelia Husny Khalil - Iordania, am spus ca va fi cu siguranta , mult apreciata de familia mea.
Nu stiu ce s-a intimplat, dar a doua zi seara cand am vrut sa servesc o vecina cu o bucatica...ia de unde nu-i....
Multumesc frumos Camy.

 

INGREDIENTE

  blat:

  • 400 g faina
  • 280 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit sare

  glazura:

  • 6 albusuri( eu am mai avut inca 3)
  • 300 g zahar pudra
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 200 g nuci macinate
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 400 g marmelada moale de caise
Portii: 48
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura berlineza:

Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat, zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele.

Intindem apoi o foaie pe care o vom pune in tava( 25x 38 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul cam 15-20 de minute, in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C.

Inainte de a se coace complet si a se rumeni blatul, il scoatem din cuptor si il ungem cu marmelda de caise moale , iar deasupra punem glazura preparata intre timp, astfel:

Batem albusurile spuma cu 3 picuri de zeama de lamaie , adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie si mixam din nou pina se intareste bezeaua.

Adaugam in glazura nucile macinate si le incorporam cu ajutorul unei spatule.

Dam tava din nou la cuptor la 130 grade C( foc mic) pina se intareste glazura, cam 15-20 minute.Dupa ce prajitura este coapta, o lasam sa se raceasca in tava.

 

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Se poate rade ciocolata deasupra, inainte de a se raci de tot.

2

Cand s-a racit o putem taia in formele dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura berlineza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ness