Prajitura aromata (de post)

de oana_d in Mancaruri de post, 4 Apr 2013 | 51606 vizualizari

 

Reteta este dintr-o revista Magazin de la inceputul anilor '90.

 

INGREDIENTE

  • o cana de apa,
  • o cana de zahar,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1-2 cani de faina,
  • o lingurita de praf de copt
  • arome.
  • Crema:
  • 0,5 kg biscuiti simpli,fara ou
  • o ceasca de apa,
  • 4 linguri de gem acrisor,
  • 100-150 g zahar pudra,
  • 2 pachete de margarina,
  • coaja de lamaie si de portocala,
  • 2-3 linguri de rom (sau esenta),
  • 2 ciocolate menaj (optional),
  • o mana de stafide.
  • Glazura:
  • o ciocolata menaj
  • 2-3 lingurite de apa
  • 50g de margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata (de post):

Blatul se face amestecand ingredientele pana la omogenizarea completa. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la 180 de grade aproximativ 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.

Intre timp se face crema: biscuitii se dau prin masina de tocat nuci. Apoi se amesteca zaharul pudra (eu am o masina de cafea pe care o folosesc numai pt a-mi face zahar pudra cand este nevoie), cu margarina, gemul, prefer de caise, coaja de lamaie si portocala, stafidele, romul si ciocolata topita la foc mic cu 2-3 lingurite de apa. Acest amestec se omogenizeaza cu praful de biscuiti impreuna cu apa (sau un sirop de apa si zahar), dar pentru ca puteti avea diverse sortimente de biscuiti, puneti apa cate putin pana cand rezulta o crema ferma, pe care o aromatizati bine cu rom de calitate, sau cu esenta de rom.

Dupa ce blatul s-a racit, se scoate usor hartia de copt si se lasa tot in tava. Se intinde crema peste el si apoi glazura, facuta din ciocolata topita cu 2-3 lingurite de apa si cu 50 g de margarina, la foc foarte mic sau la bain marie.

Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi.

TIPS-URI

1

cana folosita sa aiba cca 200-250 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

lauratm 1

04.09.2013, 12:56

meseriasa prajitura ta ! ms de reteta sigur am s-o fac si eu .

simonay 1

04.09.2013, 15:40

Georgiana78 1

08.08.2014, 21:17

Am facut-o si eu si este suuuper...! Multumesc de idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem