Este o prajitura pufoasa cu un gust delicat datorita combinatiei de scortisoara, rom si cognac
Se incalzeste cuptorul si se scot din timp ingredientele din frigider. Zaharul pentru blat se macina la ransita pentru a se dizolva mai bine in unt. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu zaharul treptat dupa care se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare. Urmeaza apoi esentele si smantana. Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea dupa care le incorporam treptat in compozitia de unt. Nuca se curata de coaja si se da putin la cuptor sa se rumeneasca. Pentru a simti nuca intreaga si pentru o aroma deosebita jumatate din cantitatea de nuci se macina si cealalta se rupe bucati mai mici.
Intr-un vas amesteci toate ingredientele pentru topping si pregatesti o tava mai mica pentru cuptor. Se tapeteaza cu hartie de pergament, se pune jumatate din cantitatea de aluat, deasupra se presara jumatate din cantitatea de umplutura si operatiunea se repeta. Peste topping eu am mai adaugat cateva bucatele de nuci si putina macinata. Se da tava la cuptor pentru 50-60 de minute in functie de cuptor. In primele 40 de minute nu se deschide cuptorul dupa care se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in cuptorul cu usa intredeschisa. Se poate foarte bine servi si rece de la frigider.
Pofta buna!