Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 16 Noi 2013 | 57580 vizualizari

 

Ideale pentru cei ce tin post si vor ceva dulce,dulce :) Prajitura Amandina este una dintre deserturile preferate pe care le gaseam in cofetarii. Iata varianta de post in care poti pregati aceasta prajitura delicioasa.
Daca vrei sa prepari aceasta Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post, iata care sunt ingredientele: faina, zahar, ulei, cacao, margarina, rom.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

Blat:

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet

Sirop:

  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g margarina Rama Maestro
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom dupa gust

Glazura:

  • 3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post:

Cum se prepara Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

Intr-un bol amesteca faina,zaharul,cacaua ,praful de copt,bicarbonatul si sarea.

In alt bol amesteca apa,uleiul si otetul.

Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza bine.(Amesteca doar cat sa se combine)

Tapeteaza o tava(30/20 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 2.

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.

Adauga esenta de rom dupa gust si lasa siropul la racit.

Topeste margarina la microunde(trebuie sa fie doar moale nu lichida) apoi mixeaz-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana obtii o crema spumoasa .

Adauga esenta de rom si mai mixeaza cateva secunde.

Pe o tava pune o parte din blat si insiropeaz-o .

Peste blat pune crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

Acopera cu al doilea blat insiropat in prealabil si da prajitura la frigider pana se intareste crema.(2-3 ore)

Indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 12 bucati)

Prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si glaseaza fiecare prajiturica.

Decoreaza prajiturile cu o avelina din crema si pune-le la rece pana in momentul servirii.

Incearca si reteta clasica de Prajitura Amandina sau varianta de Prajitura Amandina cu ness, delicioasa.

Iti recomandam si reteta de Prajitura Boema, un alt desert savuros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ciuperci