Prajitura Albinita

de mimmi in Prajituri, 4 Ian 2012 | 23527 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi :
  • 1 ou,
  • 3 linguri miere,
  • 3 linguri lapte,
  • 150 g zahar,
  • 100 g margarina,
  • 1 plic praf copt,
  • 400 g faina,
  • Crema:
  • 150 g unt,
  • 150 g zahar pudra,
  • 300 ml lapte,
  • 100 g griş,
  • esenta vanilie,
  • gem prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Albinita:

Punem la fiert laptele, mierea, margarina, oul batut cu zaharul si lasam la fiert pana se topeste margarina si zaharul. Cand compozitia este racita se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta bine, dupa care se imparte aluatul in 4 parti egale. Din acest aluat ies 4 foi cu dimensiuneea de 28x23 cm. Intindem foile pe dosul unei tavi cu hartie de copt. Din cauza mierii, foile se intind destul de greu, de aceea trebuie rabdare si sa nu fie foarte cald in incapere. Le intindem „stropindu-le„ cu faina. Le coacem cca 10 minute si le lasam la racit.

Intre timp pregatim crema: Din lapte,esenta vanilie si griş, preparam un griş in lapte cu o consistenta mai tare. Frecam untul cu zahrul pudra, se pune putin cate putin in grisul racit si se amesteca pana se incorporeaza tot. Peste prima foaie se intinde ½ din crema, se pune a doua foaie, se intinde un strat de gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Pudram prajitura cu zahar pudra si o tinem la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mena29 1

09.01.2012, 14:49

O prajitura buna buna pe care eu o ador

mimmi 1

10.01.2012, 21:04

E delicioasa !
Bonita,anunta-ma daca ai facut-o si ti-a placut !

symo 1

14.04.2013, 20:36

pe vremuri se numea"Claudia"?? sau doar se aseamana?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere