e adevarat ca-i trebuie trei zile pina sa mori mincind ,timp in care copiii isi mai lasa cite o amprenta pe ici colea ,dar merita efortul din plin.....reteta o am de pe ,,carmen retete,,
Foile :
Se amesteca ingredientele. Se obtine un aluat usor de intins din care eu am facut 3 foi pe spatele tavii de aragaz . Cuptorul la 180 grade, cam 5-8 minute. Se scot pe prosop sau gratar .
Crema:
Incalzim lapele pe aragaz numai 300 ml, celelalte 100 ml le amestecam cu faina si amidonul. Aceasta compozitie se toarna apoi peste laptele din oala cand incepe sa fiarba si cu un tel se amesteca continuu pina se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc si invirtim in ea din cind in cind pina se raceste complet. Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei sau il incalziti 25 secunde in cuptorul cu microunde. Cand budinca s-a racit complet adaugam lingura cu lingura in spuma de unt.
Umplem foile avind grija ca ultimul strat, cel de deasupra, sa fie crema. Se da la frigider pina se intareste bine si apoi o taiem in jumatate si o punem una peste cealalta, astfel incit vom avea 6 straturi nu 3. Se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei cam 3 zile ;sau daca este cald ca sa nu se strice lasati-o la frigider . Hai nu ma injurati acum ca merita asteptarea din plin, eu una aproape ca nu mai aveam la ce face fotografia , practic cele 2 rombulete au fost chiar ultimele:)))))sper ca am multumit ,,opinia publica,,